Specifičnosti organizovanog prevoza dece

Prevoz dece na ekskurziju ili neko slično dešavanje spada među jedne od najvećih izazova za kompanije koje se bave prevozom putnika. Pored standardnih zahteva vezanih za bezbednost i kvalitet vozila, potrebno je obratiti i posebnu pažnju na sadržaje koji će vožnju učiniti manje zamornom, posebno na dužim lokacijama. Kao što smo i napisali u jednom od prethodnih tekstova o putovanju sa decom, ovakva vrsta putovanja zahteva određenu pripremu i planiranje unapred.

Kvalitetna kompanija za prevoz putnika ima sklopljene ugovore sa osiguravajućim kućama čime se putnicima pruža dodatna sigurnost. U slučaju prevoza dece, postoje i posebni dodaci ovim ugovorima.

Profesionalni vozači koji prevoze decu moraju da imaju i dovoljno strpljenja i takta kako bi bili u stanju da na pravi način komuniciraju sa ovakvom vrstom putnika. Isto tako, pošto su često u prilici da pomažu vođi puta (a ponekad su to i sami), njihova uloga je veoma bitna. Zato se odabiru vozača u ovakvim situacija pristupa sa velikom pažnjom.

Jedna od stvari na koju bi trebalo obratiti pažnju je i problem mučnine u vožnji koji je kod dece izraženiji tako da bi svakom sedištu trebalo obezbediti i kese za povraćanje kao i vlažne maramice.

Na kraju, jedna od deci najbitnijih stvari je i zabavni sadržaj koji će im pomoći da put protekne očas posla. Novi autobusi i minibusevi imaju LCD televizore, DVD/MP3/MP4 plejere i dobro ozvučenje na kojima će ih crtaći i filmovi zabaviti i učiniti im vožnju uzbudljivom i zanimljivom. Za tinejdžere, karaoke su, takođe, odličan izbor.

Kao dodatnu pogodnost, sva vozila Beocontrol Travel-a imaju i besplatan WiFi internet.

Comments

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *