Crna Gora

Posted by Dušan Čomić
Category:

Mala, ali prelelepa zemlja Crna Gora, ugneždena je između Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Albanije. Poznata po svojim uzvišenim planinama, blistavim plažama budvanske rivijere, zimskom sportskom destinacijom Žabljak, kao i Boko-Kotorskom zalivu zaštićenim od strane UNESCO-a kao deo svetske kulturne baštine, Crna Gora odiše prirodnim i kulturnim bogatstvom. Glavni grad Crne Gore je Podgorica, živahan grad koji može da posluži kao idealna polazna tačka za istraživanje zemlje. Crna Gora je dobro povezana sa okolnim državama, drumskim i železničkim saobraćajem, uz dva aerodroma, Podgorica i Tivat.  Možete da iznajmite autobus, automobil ili mini bus za manje veće ili srednje grupe putnika od Beograda do bilo koje lokacije u Crnoj Gori po vašem izboru. Takođe nudimo uslugu prevoza od i do aerodroma Nikola Tesla do i od aerodroma Podgorica i Tivat do vašeg hotela.

8 šarmantnih gradova koje bi trebalo da posetite u Crnoj Gori:

 

  • Podgorica je sagrađena na temeljima antičkog naselja. Još od vremena srednjeg paleolita može se u kontinuitetu pratiti nastank i razvoj raznih kultura: Grci, Iliri, Rimljani, Huni, Goti, Sloveni, Vizantici i Osmanlije. Svi su se borili za pogodnosti ovog regiona gde se mešaju karakteristike mora i visokih planina i svako od njih je ostavio svoj trag. Danas je to moderan grad, sa aerodromom koji se nalazi nedaleko od centra grada. Postoji veliki broj dobrih, moderno  opremljenih hotela gde možete  da odsednete. Možemo da vam preporučimo nekoliko hotela koji nude komfor po razumnoj ceni: Aurel, Hilton Podgorica,  Ramada,  M Nikic,  Ziya. Takože možemo da vam ponudimo prevoz kombijem ili minivanom (sa vozačem) od Beograda do bilo koje lokacije u Crnoj Gori, uključujući aerodrom Podgorica i hotel po vašem izboru.

Najlepši priobalni gradić na svetu

  • Kotor je primorski grad u Crnoj Gori. Nalazi se u osamljenom dijelu Kotorskog zaliva. Grad ima 13.510 stanovnika i predstavlja administrativni centar opštine Kotor. Utvrde izgrađene tokom venecijanskog perioda okružuju staru mediteransku luku Kotor. Nalazi se u Bokokotorskom zalivu, jednom od najudaljenijih dijelova Jadranskog mora. Neki ga nazvaju najjužnijim fjordom u Evropi, ali to je ustvari ria, potopljeni rečni kanjon. Zajedno sa  krečnjačkim stenama Orjena i Lovćena koje se nadvisuju nad njim, Kotor i okolina formiraju impresivan pejzaž. Tunel povezuje Kotor sa Tivatom. Udaljen je na samo 15 minuta vožnje automobilom, ali dolazak brodom po sunčanom danu je nezaboravno iskustvo vredno čekanja. U Kotoru možete pronaći veliki broj luksuznih hotela koji se nalaze u centru grada. Evo nekoliko preporuka: Bella di Mare, Porto In, Dobrisa, Vindrose … Takođe, ako vam je potreban prevoz od aerodroma Aerodrom Nikola Tesla do Kotora možemo Vam ponuditi iznajmljivanje automobila, autobusa i minibusa sa profesionalnim vozačem.

Bosanska srednjovekovna luka

  • Herceg Novi je glavna crnogorska turistička destinacija. Počeci turizma u Herceg Novom sežu iz XIX veka. Poznat je kao banjski i zdravstveni centar. U neposrednoj blizini Igala ima obilje ljekovitog mulja pod nazivom „igaljsko blato“ i izvori mineralne vode pod nazivom „igaljske slatine“ (izvori Igalo). Najpoznatije turističke atrakcije u Herceg Novom su dvorac Forte Mare (izgrađen od strane bosanskog kralja Tvrtka I 1382. godine), toranj sagrađen od strane Austrijanaca u 19. stoljeću, kula Kanli (izgrađene od strane Turaka) i srpska crkva sv. Arhangel Mihajlo na centralnom Belavista trgu. Herceg Novi je bio poznat kao Castelnuovo („Novi dvorac“ na italijanskom) između 1482. i 1797. godine. Herceg Novi vam nudi mnoge luksuzne, ali pristupačne hotele i evo nekoliko preporuka: Forte Rose, Hunguest Sun Resort, Ksanadu, Perla … Dodatno, nudimo Vam siguran i udoban prevoz od Beograda do Bokokotorskog zaliva i njenog najvećeg grada Herceg Novog. Takođe i prevoz do hotela ili bilo koje druge lokacije po vašem izboru.

Posetite stari Bar

  • Bar je priobalni grad i luka na jugu Crne Gore. Bar predstavlja moderan grad koji se širi svakim danom. Iako je velika luka, neverovatno je  čist i ima mnogo zelenih površina. Kao središte crnogorske  industrije maslina, Bar je okružen ogromnim, dugovečnim stablima i poseduje najstarije, 2000-godišnje maslinovo drvo. Iako prometna, moderna luka sa malim brojem pristojnih plaža, Bar je takođe mesto jedne od najvećih svetskih arheoloških nalazišta. Postoji dobar izbor hotela u Baru. Evo nekoliko preporuka: Hotel Princess, Kalamper & Spa, Vila Jadran … Beograd i Bar su povezani modernim putem i železničkom saobraćajnicom. Možete iznajmiti vozilo po izboru u Beocontrol Travel agenciji iz Beograda i bezbedno doći do najveće crnogorske luke Bar.

 

  • Ulcinj je grad u južnom delu  crnogorske obale i centar opštine Ulcinj. Kada govorimo o plažama, Ulcinj sa okolinom poznat je čak i van granica Crne Gore. Ima karakteristične, vrlo dugačke i prelepe plaže sa jedinstvenim sitnim peskom punim poput brašna. Ulcinjska obala je duga 32, 72 km, od kojih je 18,10km plaža. Možete boraviti u jednom od hotela u Ulcinju: Palata Venezia, Blue Star, Lovac Azurina …

 

  • Tivat je primorski grad na jugozapadu Crne Gore, još jedan biser koji se nalazi u Bokokotorskom zalivu. Porto Montenegro je nešto što mora da se vidi u Bokokotorskom zalivu. Marina je puna luksuznih jahti i šetnja duž maraka će vam omogućiti pogled na neke od najboljih jahti na svetu. Takođe možete odabrati neki iz dobrog izbora luksuznih hotela u Tivtu: Palma, D & D Apartmani, Regent Porto Montenegro, Vila Kristina … Mi pružamo putnički prevoz od Beograda do Tivta, kao i sa aerodroma Tivat do Beograda.

Carstvo prirode

 

  • Skadarsko jezero leži na granici Albanije i Crne Gore i najveće je jezero u južnoj Evropi. Jezero se nalazi u dolini Zete i okruženo je planinama. Udaljeno je 7 km od Jadranskog mora. Dve trećine Skadarskog jezera nalazi se u Crnoj Gori, a ostatak je u Albaniji. Izuzetno je poznato po  raznolikosti flore i faune. Samo jezero je neobično zbog blizine različitih eko sistema i njihovog lanca ishrane. Park je lako dostupan iz pravca Podgorice i Bara  autoputem Podgorica – Petrovac ili vozom iz Bara ili Podgorice kroz centralni deo preko Virpazara. Takođe, za pristup drugim delovima parka možete iznajmiti automobil ili taksi.

 

  • Sutomore je mali primorski grad u opštini Bar, Crna Gora. Sutomore je zajednica koja je u potpunosti orijentisana ka turizmu. Popularna destinacija i vikend naselje, koje nudi gostoprimstvo turistima iz Crne Gore i okoline. Poznato je po svojim 2 km (1 mi) dugim peščanim plažama i živahnom noćnom život. Sutomore se nalazi na Jadranskoj magistrali (E65 / E80), a povezano je sa Podgoricom i unutrašnjom Crnom Gorom preko tunela Sozina. Tu se nalazi i stanica na pruzi Beograd – Bar. Jednostavnost pristupa, zajedno sa lepim plažama, učinila je Sutomore veoma popularnom, a istovremeno pristupačnom destinacijom. Putujte bezbedno i po pristupačnoj ceni sa našim novim minibusima i kombijima sa vozačem koji će vas odvesti iz Beograda u Sutomore.

Letnja avantura

Kako dolazi leto, verovatno razmišljate kako doći do ove divne destinacije. Crnogorsku avanturu možete započeti sa Beocontrol Travel, putničkom agencijom iz Beograda koja pruža siguran, udoban i pristupačan prevoz za pojedince ili grupe bilo koje veličine. Možete izabrati širok izbor vozila za iznajmljivanje, uključujući automobile, minivanove, minibuse, limuzine i autobuse, sa vozačem koji govori engleski, koji će vas odvesti do odredišta po vašem izboru. Ostanite bezbedni i uživajte u letu.