Istra

Posted by Dušan Čomić
Category:

Istra je prvi izbor za mnoge goste koji se odluče za odmor u Hrvatskoj. Zavodljiva mešavina istorije, zabave, izvrsne hrane, netaknute prirode i mediteranske i kontinentalne klime čine Istre jedinstvenom. Istra je dobro povezana sa zemljama u okruženju, autobusom i auto saobraćajem, a ima i tri aerodroma, Pula, Rijeka i Lošinj. Takođe možete iznajmiti autobus, auto ili minibus do bilo koje lokacije u Istri po Vašem izboru.U ponudi je i  transfer od i do aerodroma Beograd do i od aerodroma Pula, Rijeka i Lošinj.

8 šarmantnih gradova koje treba da posetite u Istri:

  • Rovinj, čisto morsko blaženstvo! Smešten na zapadnoj obali istarskog poluostrva,  popularno je  turističko naselje i aktivna ribarska luka. Istriot, romanski jezik koji je u toj delu Istre rasprostanjen, i dalje govore neki od stanovnika. Grad je zvanično dvojezičan, italijanski i hrvatski, pa su oba naziva grada zvanična i jednaka. Ako vam je potreban prevoz do i sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, ili bilo kojeg drugog aerodroma u regiji, do  Rovinja vam možemo ponuditi automobil, autobus i iznajmljivanje minibusa sa profesionalnim vozačem.

  • Vrsar je grad koji ima sve ono što imaju istarski gradovi – prirodna čuda, zapanjujuće plaže, kulturno nasleđe. Vrsar / Orsera je bio prvi deo Venecijanskog Komonvelta, tada Kraljevine Italije. Posle pada Napoleona, bio je deo austrijskog primorja do 1915. godine, a zatim je postao dio Italije (1918-1947), nakon čega je bio deo Jugoslavije do 1991. godine, kada je postao deo  Republike Hrvatske. Našim klijentima pružamo odličnu uslugu prevoza putnika od Beograda do Vrsara za srednje velike grupe sa našim luksuznim i udobnim Mercedes minibusima.

  • Motovun se nalazi  na samom vrhu planine, a ako ste ikada bili u Toskani, videćete da je pejzaž sličan. To je srednjovekovni grad koji je odrastao na mestu drevnog grada pod imenom Castellieri. Nalazi se na brdu 270 metara  iznad nivoa mora sa kućama raspršenim širom brda. Na unutrašnjim zidovima nalazi se nekoliko grbova različitih vladajućih porodica Motovun / Montona i dva nadgroba spomenika rimskog stanovništva (datira iz I veka). Putujte sigurno od Beograda do Motovuna sa Beocontrol Travel.

  • Poreč je grad u kome se istorija proteže dugo vremena, i jedan je od najvećih gradova od osam na ovom mestu. Grad Poreč / Parenzo je star skoro 2.000 godina, a nalazi se u luci koja je zaštićena od mora uz malo ostrvo Sveti Nikola / San Nicola. Gradska populacija od oko 12.000 živi uglavnom na periferiji, a šire područje Poreč / Parenzo ima populaciju od oko 17.000 stanovnika. Od Beograda do Poreča vozimo vas bezbedno i na vreme sa iznajmljenim vozilom po Vašem izboru.

  • Grožnjan je deo hrvatske Istarske županije, koji zauzima većinu poluostrva Istre. To je jedino hrvatsko naselje koje ima etničku italijansku većinu. Još jedan šarmantan grad poznatiji kao „selo umetnika“. Osim što je umetnički, Grožnjan je odličan za aktivnosti na otvorenom! Od Beograda do Grožnjana sa našim novim automobilima i minibusima.

  • Pula je glavni grad Istre, koji nije bilo moguće izoostaviti iz mojih Top 8 gradova u Istri! To je najveći grad u istarskoj županiji, i osmi najveći grad u zemlji, smešten na južnom delu istarskog poluostrva, sa 57,460 stanovnika u 2011. godini. Poznat je po brojnim starim rimskim zgradama, od čega je najpoznatija Pulska Arena, jedan od najbolje očuvanih rimskih amfiteatara, kao i njegovo prelepo more. Grad ima dugu tradiciju vinarstva, ribarstva, brodogradnje i turizma. Istarski administrativni centar postoji od rimskog doba. Pružamo prevoz putnika od Beograda do Pule, a takođe i aerodroma Pula do Beograda.


  • Hum, najmanji grad na svetu !! Hum je naveden kao najmanji grad na svetu od strane Guinness World Records. Srednjovekovne ulice su toliko romantične, pozivaju ih da ih otkrijete. Savršen je za posetu na par sati! Od Beograda do najmanjeg grada na svetu putujte sa Beocontrol-om.

 

Letnja avantura

Kako dolazi leto, verovatno razmišljate kako doći do ove divne destinacije. Istarsku avanturu možete započeti sa Beocontrol Travel, putničkom agencijom iz Beograda koja pruža siguran, udoban i pristupačan prevoz za pojedince ili grupe bilo koje veličine. Možete izabrati širok izbor vozila za iznajmljivanje, uključujući automobile, minivanove, minibuse, limuzine i autobuse, sa vozačem koji govori engleski, koji će vas odvesti do odredišta po vašem izboru. Ostanite bezbedni i uživajte u letu.