Kako organizovati dobar Team building događaj

Posted by Dušan Čomić
Category:

Značaj dobrih međuljudskih odnosa u kompanijama je odavno prepoznat kao veoma bitan faktor koji ima itekako uticaj na produktivnost i uspešnost firme. Stručnjaci iz oblasti upravljanja ljudskim resursima (popularni HR menadžeri) su osmislili koncept team building-a kao set zajedničkih aktivnosti zaposlenih u neformalnom okruženju u okviru kojeg bi se kroz druženje i zabavu unapredili međuljudski odnosi, prodiskutovalo o nekim značajnim temama i uspostavila kvalitetnija komunikacija između svih nivoa u firmi.

Za organizaciju ovakvog događaja, neophodna je dobra priprema koja zahteva i rešavanje dosta logističkih problema vezanih, kako za smeštaj i prevoz, tako i za same aktivnosti. U ovakvim situacijama, dragoceno je imati pomoć stručne agencije koja može pomoći u svim aspektima organizacije team building događaja.

Na osnovu našeg iskustva, u poziciji smo da damo nekoliko saveta za koje smatramo da mogu biti od velike koristi prilikom osmišljavanja team building aktivnosti za firme:

1. Jasna ideja

Pre nego što se uopšte krene u organizaciju, neophodno je znati šta tačno želimo da postignemo kao i koji su to najbitniji ciljevi koje želimo da ispunimo.

Takođe, veoma je bitno da svi zaposleni znaju šta mogu da očekuju odnosno i šta se očekuje od njih.

 

2. Posvećenost

Ovaj aspekt je veoma bitan, zato što ceo koncept team building-a leži u zajedničkom radu, i da bi pružio maksimalne efekte zahteva posvećenost i aktivno učešće svih članova. Zato na organizatorima leži odgovornost da pored samog osmišljavanja programa, na neki način animiraju sve učesnike.

 

3. Međuljudska dinamika

Dobar HR stručnjak bi trebalo da može da proceni kako da formira dobre timove – da sagleda širu sliku koja nadilazi postojeće odnose u firmi (npr. trenutno prijateljstvo ili animozitet između određenih kolega).

 

4. Objašnjenja

To što se zaposleni nalaze na team building događaju ne znači da automatski i razumeju sve što se dešava. Zato je dobro, objasniti im svrhu određenih vežbi/zadataka uključujući i neke dodatne materijale (npr. literatura) ukoliko je moguće.

 

5. Iskoristite zalet

Pozitivnu energiju bi trebalo iskoristiti i po završetku događaja kroz dalje aktivnosti u firmi koje je moguće primeniti bez ometanja radnog procesa. Na ovaj način se pozitivni efekti team building aktivnosti produžavaju.

Оставите одговор