Muškarci i žene – Ko više iznajmljuje vozila u svetu?

Posted by Dušan Čomić
Category:

Kada su u pitanju muškarci i žene, postoji mnoštvo nepremostivih razlika. Međutim, da li ste znali da se te razlike vide i kad je u pitanju iznajmljivanje vozila u svetu? Sudeći po raznim statistikama, muškarci koriste rent a car usluge znatno više od žena. Ova brojka varira od zemlje do zemlje, tako da sve zavisi od toga gde se nalazite. Pogledajte neku zanimljivu statistiku koju ćete moći da upotrebite sledeći put kad budete diskutovali sa vašim supružnikom.

Muškarci iznajmljuju više vozila

Jedan od najvećih rent a car servisa na svetu je skorije uporedio svoje podatke i napravio statistitku koristeći podatke od 5000 iznajmljivanja. Sudeći po brojkama, većinom su muškarci ti koji iznajmljuju vozila – čak četiri puta više od žena. Izgleda da je patrijahalna uloga muškarca u našem društvu i dalje jaka. Još uvek se smatra da su muškarci glave porodice i oni koji donose odluke. Vrlo je moguće da zato oni preuzimaju na sebe odgovornost za iznajmljivanje vozila. Na kraju krajeva, od njihovog dobrog izbora zavisi i bezbednost cele porodice.

U kojoj zemlji žene najviše iznajmljuju?

Ako je verovati statistici, Australija je zemlja u kojoj žene najviše iznajmljuju vozila – preko 30%. Iako se to ne čini kao velika cifra, zapravo je veliki napredak u odnosu na prosek u nekim drugim zemljama. Na drugom mestu je Južna Afrika, dok treće mesto zauzima Irska. Ako se posmatra druga strana skale, zemlje u kojima žene najmanje iznajmljuju su Saudijska Arabija, Kanada i Italija. Najmanji procenat ima Saudijska Arabija sa 6%, iako je to razumljivo s obzirom da do skoro žene nisu ni imale pravo glasa u toj zemlji. Italija i Kanada, ipak, nemaju opravdanje sa samo 9,7%.

iznajmljivanje vozilaZašto žene u proseku iznajmljuju manje?

U skladu sa ovom statistikom, da li možemo da pretpostavimo zašto žene iznajmljuju mnogo manje vozila? Da li postoji neko logično objašnjenje iza toga? Evo par pretpostavki:

  • Samouverenost

Većina ljudi smatra da su žene generalno lošiji vozači od muškaraca, ali to je samo predrasuda bez ikakvih osnova. Zapravo, muškarci su ti koji dovode do većine saobraćajnih nesreća. Ipak, ove predrasude utiču na samopouzdanje ženskih vozača i moguće dovode do manjeg broja iznajmljenih automobila.

  • Drugi vozači

Ova statistika ne uzima u obzir činjenicu da više vozača može iznajmiti jedno vozilo. Samim tim, veliki broj parova ili porodica gde voze i muškarci i žene se ne zabeleže. Zbog toga, ova statistika nije baš u potpunosti tačna.

  • Kreditne kartice

Jedna stvar koja se navodi kao mogući razlog za ovako mali broj žena koje iznajmljuju vozila su kreditne kartice koje su neophodne za rent a car. Međutim, drugi izvori navode da žene imaju više kreditnih kartica od muškaraca, tako da ova zamisao pada u vodu.

Beocontrol Group – Najbolji prevoz putnika

Ukoliko želite da iznajmite vozilo bez obzira na pol, godine ili bilo kakvu drugu vrstu diskriminacije, Beocontrol Group je pravi izbor za vas. Mi vršimo najbolji i najbezbedniji prevoz putnika po zemlji i inostranstvu. Ne morate da razmišljate o vožnji, vremenskim uslovima, ili problemima koji idu uz iznajmljivanje vozila. Pozovite, rezervišite vožnju do željene destinacije i uživajte. Mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.

Оставите одговор