Prevoz do Zagreba – Kako stići brzo i sigurno

Posted by Dušan Čomić
Category:

Ako ste se odlučili za put u Hrvatsku, vaša prva destinacija bi svakako trebalo da bude Zagreb. Glavni grad Hrvatske broji nešto preko milion i sto hiljada stanovnika i ima mnogo toga da ponudi turistima. Pored poznate Crkve Svetog Marka, treba posetiti i Zagrebačku katedralu, Hrvatsko narodno pozorište, ali i istorijski važna Kamenita vrata, Lotrščak kulu i Popov toranj. Uz sve to, Zagreb nudi i veliki broj festivala koji svake godine okupljaju na hiljade posetilaca. U ovom blogu ćemo vam reći koje su to najbolje opcije za prevoz do Zagreba i šta sve morate da posetite ako želite da doživite svu njegovu lepotu.

 

Beocontrol prevoz putnika Sutomore Mercedes 516 CDi

Prevoz do Zagreba – Beocontrol

Kada je u pitanju prevoz do Zagreba, Beocontrol nudi veliki broj pogodnosti. Putovanja od Beograda do Zagreba se organizuju svakodnevno, a pored početne stanice na aerodromu Nikola Tesla, moguće je dogovoriti i prevoz „od vrata do vrata.“ Putuje se autoputem, naravno, a sam put traje oko četiri sata. U zavisnosti od toga kolika je grupa u pitanju, možete naručiti minivan, kombi ili autobus. U pitanju su najnoviji modeli vozila koji garantuju bezbednu i komfornu vožnju. Beocontrol koristi samo profesionalne vozače koji su iskusni, ljubazni i uvek spremni da izađu u susret. Sve to dobijate uz najpovoljnije cene, tako da možete da počnete da razmišljate o putovanju.

Šta posetiti u Zagrebu?

Kao što smo napomenuli na samom početku, postoji veliki broj znamenitosti koje biste mogli da posetite u Zagrebu. Evo samo nekoliko njih.

Zagrebačka katedrala

Ova poznata hrvatska bazilika je najveća religiozna građevina u Hrvatskoj i visoka je 77 metara. Sagrađena u kasnom 19. veku, katedrala je vrlo upečatljiva zahvaljujući neogotičkom stilu u kojem je građena. Ako želite da posetite ovu velelepnu građevinu, morate da odete u Kaptol, delu gornjeg grada poznatom po svojem istorijskom značaju. Sasvim smo sigurni da će vas sama veličina ovog zdanja fascinirati.

Crkva Svetog Marka

Pored katedrale, u gornjem gradu možete naići i na Crkvu Svetog Marka koja je oduvek bila simbol Zagreba i predstavljala čitavu zemlju u svetu. Veliki broj značajnih događaja se dešava baš ovde zbog kulturnog značaja ove građevine. Smatra se da je ovo jedna od najstarijih arhitekturnih spomenika ovoga grada. Veoma je upečatljiva zahvaljujući naslikanim grbovima na krovu pa je možete koristiti i kao finalnu destinaciju za prevoz do Zagreba.

Kamenita vrata

Ako su vam istorijske znamenitosti prioritet, morate da posetite i Kamenita vrata. U pitanju je jedna od četiri kule koje su korišćene prilikom odbrane istorijskog dela Zagreba pod nazivom Gradec. Ova vrata su poznata i kao kapelica Majke Božje jer je, po legendi, tu stajala slika Bogorodice koja je nakon požara 1731. ostala u potpunosti neoštećena. Kamenita vrata su bogat deo istorije Zagreba koji vredi posetiti.

Kula Lotrščak

Ako posećujete Kamenita vrata, morate da svratite i do kule Lotrščak koja spada u jedno od najvećih istorijskih znamenitosti grada Zagreba. Ova kula je nekad bila ključna za odbranu Gradeca, a danas je prepoznatljiva po topu koji svakog dana u podne svojom paljbom obeleži ovo vreme. Danas je ova građevina omiljena destinacija raznih turista tako da nijedan prevoz do Zagreba ne prolazi bez nje.

Festivali u Zagrebu

Kao i svaki veliki grad u regionu i Zagreb ima ogroman broj festivala tokom godine tako da je dobra ideja da istražite šta se dešava tog meseca. U septembru imate, između ostalog, Međunarodni festival lutkarstva, ZeGeVe festival, Rujan fest kraj jezera Bundek, kao i festival svetske pozorišne scene. S obzirom da ste i vi turisti, možda biste mogli da posetite i interesantni festival turističkih filmova krajem meseca.

U svakom slučaju, za šta god da se odlučite, imajte na umu da prevoz do Zagreba nije nikakav problem uz Beocontrol prevoz putnika. Pozovite nas ili posetite naš vebsajt i rezervišite vožnju što pre.

Оставите одговор