Prevoz putnika do Niša – Doživite svu lepotu juga Srbije

Posted by Dušan Čomić
Category:

Pored toga što je jedan od najvećih gradova u Srbiji, Niš je ujedno i najbolji predstavnik juga Srbije. Ovaj prelepi grad ima bogatu istoriju i svakog dana privlači sve više turista kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Tokom istorije, ovaj grad je bio jedinstvena veza između istoka i zapada i glavna svetska saobraćajnica. Ukoliko planirate da posetite Niš i uživate u svim zimskim čarima ovog mesta, Beocontrol Travel ima savršenu ponudu. Svakodnevni shuttle prevoz putnika do Niša će vam pomoći da stignete do svoje destinacije brzo i bezbedno. Nudimo širok izbor vozila različitih kapaciteta i, što je najbolje, vreme polaska nije fiksno.

Otkrijte prirodnu lepotu Niša

Zimski period je idealan za uživanje u prirodnoj lepoti Niša. Okružen mnogim planinama i rekama, Niš ima raznovrsne pejzaže koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Uprkos svojoj burnoj istoriji, Niš je danas moderan i uspešan univerzitetski centar koji ima mnogo toga da ponudi. Prevoz putnika do Niša vam daje priliku da posetite ovaj fantastičan grad.

Jedno od najvećih prirodnih bogatstava Niša je sasvim sigurno i Niška Banja. Ova istorijski važna lokacija je nastala još u drugom veku, a zna se da su Stari Rimljani koristili ove lekovite, termomineralne izvore.

Ukoliko uživate u planinarenju, na raspolaganju vam je i Suva Planina, sa najvišim vrhom od čak 1809 metara pod imenom Trem. Sa ove visine možete da uživate u neverovatnom pogledu na prelepi jug.

prevoz putnika do nisa

Turističke atrakcije Niša

U samom Nišu možete posetiti različite turističke lokacije koje predstavljaju važne kulturno-istorijske spomenike naše zemlje.

  • Arheološki park Medijana

S obzirom da je Niš nekada bio važno rimsko uporište, u njemu se mogu pronaći i ostaci ove nekad veoma moćne civilizacije. Uz Beocontrol prevoz putnika do Niša možete posetiti Medijanu, arheološko nalazište na kome su se nekad nalazile luksuzne rimske kule. Najpoznatija od njih je svakako takozvana Vila Suburbana.

  • Ćele-kula

Jedna od najbitnijih simbola srpskog istorijskog stradanja i večne borbe je svakako i poznata Ćele-kula koja je nastala tokom Prvog srpskog ustanka.  Smatra se da je u poznatoj bici na Čegru stradalo čak 10,000 Turaka zbog čega su, kao vid odmazde naredili izgradnju ove kule koristeći lobanje srpskih vojnika.

  • Niške crkve

Za one turiste koji uživaju u verskom turimu, tu je i mnoštvo velelepnih niških crkvi koje čuvaju duh nekog drugog vremena. Crkva svete Trojice je nastala u vreme Turaka, dok je crkvu svetog Pantelejmona podigao lično Stefan Nemanja u XII veku. Uz to, tu je i manastir Svetog Jovana koji je igrao bitnu ulogu u srpskim ustancima.

Sasvim sigurno najvažnija ulica u čitavom Nišu je takozvano Kazandžijsko sokače. U pitanju je arhitektonski neprocenjiva aleja koja je pod zaštitom države zbog svog značaja. Ovo mesto će vam pružiti savršen južnjački ambijent koji nećete moći da dobijete bilo gde drugo.

prevoz putnika srbija minibus mercedes 519 cdi

Prevoz putnika do Niša uz Beocontrol

Beocontrol Travel vam nudi kvalitetan organizovan prevoz putnika do Niša iz bilo kojeg mesta u Srbiji. Bez obzira da li putujete iz prestonice ili provincije, na raspolaganju vam je veliki broj različitih vozila. Naše luksuzne limuzine su savršene za udobno putovanje ako ste sami ili sa par ljudi. U slučaju da putujete u većoj grupi, imate opciju iznajmljivanja minivan i minibus vozila. Naravno, za organizaciju pravih tura tu su i udobni i prostrani Setra autobusi. Posetite naš sajt i organizujte vašu vožnju odmah.

Оставите одговор