Specifičnosti organizovanog prevoza dece

Posted by Dušan Čomić
Category:

Prevoz dece na ekskurziju ili neko slično dešavanje spada među jedne od najvećih izazova za kompanije koje se bave prevozom putnika. Pored standardnih zahteva vezanih za bezbednost i kvalitet vozila, potrebno je obratiti i posebnu pažnju na sadržaje koji će vožnju učiniti manje zamornom, posebno na dužim lokacijama. Kao što smo i napisali u jednom od prethodnih tekstova o putovanju sa decom, ovakva vrsta putovanja zahteva određenu pripremu i planiranje unapred.

Kvalitetna kompanija za prevoz putnika ima sklopljene ugovore sa osiguravajućim kućama čime se putnicima pruža dodatna sigurnost. U slučaju prevoza dece, postoje i posebni dodaci ovim ugovorima.

Profesionalni vozači koji prevoze decu moraju da imaju i dovoljno strpljenja i takta kako bi bili u stanju da na pravi način komuniciraju sa ovakvom vrstom putnika. Isto tako, pošto su često u prilici da pomažu vođi puta (a ponekad su to i sami), njihova uloga je veoma bitna. Zato se odabiru vozača u ovakvim situacija pristupa sa velikom pažnjom.

Jedna od stvari na koju bi trebalo obratiti pažnju je i problem mučnine u vožnji koji je kod dece izraženiji tako da bi svakom sedištu trebalo obezbediti i kese za povraćanje kao i vlažne maramice.

Na kraju, jedna od deci najbitnijih stvari je i zabavni sadržaj koji će im pomoći da put protekne očas posla. Novi autobusi i minibusevi imaju LCD televizore, DVD/MP3/MP4 plejere i dobro ozvučenje na kojima će ih crtaći i filmovi zabaviti i učiniti im vožnju uzbudljivom i zanimljivom. Za tinejdžere, karaoke su, takođe, odličan izbor.

Kao dodatnu pogodnost, sva vozila Beocontrol Travel-a imaju i besplatan WiFi internet.

Оставите одговор