Top 5 saveta za putovanje sa malom decom

Posted by Dušan Čomić
Category:

[dropcap1 color=““]D[/dropcap1]uža vožnja sa decom ume da bude veoma stresna, kako za decu, tako i za vozača. Mališanima često ume da bude muka ili im je teško da sede mirni duži vremenski period. Još ako je više dece u vozili, velika šansa je da se vožnja pretvori u neugodno iskustvo.

Zbog toga, spremili smo vam par saveta koji mogu da vam budu od pomoći u dugoj vožnji:

  1. Spremite igračkice – dobra ideja je i da ih upakujete tako da izgledaju kao mali pokloni – em će biti presrećni dok ih otpakuju em su to igračke.
  2. Pripremite mapu puta – ako nemate auto kartu, možete da odštampate rutu koristeći Google Maps – i zajedno pratite mesta kroz koja prolazite. Obeležite neke bitne repere na mapi, ko prvi vidi lokaciju dobije poen i kad skupi dovoljno dobije nagradu. Ovako se putovanje pretvara u avanturu.
  3. DVD plejer i filmovi – ne preterano inventivno ali radi. Ukoliko putujete kombi vozilom, raspitajte se da li imaju monitore, plejer i filmove/crtaće.
  4. Bojanke – vanvremenska zabava – spremite bojice i farbajte dok vam prsti ne utrnu.
  5. Pauze – znamo svako zaustavljanje produžava put – smanjite broj pauza ali produžite vremenski njihovo trajanje kako bi deca mogla da istroše više energije.

 

Pored ovih aktivnosti, neophodno je poneti i određen broj stvari koje predstavljaju obavezan inventar na putu:

  • (vlažne) maramice
  • hranu i piće – ako putujete organizovanim prevozom, raspitajte se da li služe osveženje tokom puta.
  • pribor za prvu pomoć
  • kese, posude, čaše

Ovo su samo neki predlozi i saveti koji mogu vožnju sa decom učiniti prijatnijom i manje napornom za sve učesnike.

U slučaju da iznajmljujete kombi za prevoz putnika preko naše kompanije, budite uvereni da ćete vi i vaši mališani biti u sigurnim rukama, a zahvaljujući luksuznim vozilima sa punom opremom (LCD monitori, DVD plejeri, internet, klima) putovanje će proteći uz minimum stresa.

Оставите одговор