Prevoz Beograd Split – Upoznajte lepotu Hrvatske putujući

Posted by Dušan Čomić
Category:

Želite da doživite svu lepotu Hrvatske na jednom putovanju? Prava destinacija za vas je primorski grad Split koji će vas, sasvim sigurno, očarati i ostaviti bez daha. Međutim, ukoliko pronađete pravu agenciju, čak i sam put može biti izuzetno uživanje. Beocontrol vam nudi kvalitetan prevoz Beograd Split prevoz tako da vi možete samo da se opustite i uživate. U ovom blogu ćemo da pogledamo rute kojima možete da dođete do Splita, koja sve vozila Beocontrol nudi, kao i šta sve možete videti u Splitu. Pročitajte ispod.

prevoz beograd splitBeocontrol prevoz Beograd Split

Jedna od najpopularnijih destinacija u Hrvatskoj je svakako i prelepi primorski grad Split. Mnogi turisti dolaze ovde svake godine da uživaju u dalmatinskom duhu i posete razne kulturne znamenitosti. U zavisnosti od toga kolika je grupa u pitanju, Beocontrol vam nudi razne vrste prevoza.

Ukoliko želite da uživate u komfornom i elegantnom automobilu, možete se odlučiti za bilo koju od modernih limuzina koje su u ponudi. Za nešto veće grupe, tu su prostrana minivan i minibus vozila. Naravno, ako želite da organizujete putovanje sa svojim timom na poslu ili školski odeljenje, tu je uvek i opcija iznajmljivanja autobusa.

Sva Beocontrol vozila se redovno servisiraju i održavaju kako bi se osiguralo sigurno i kvalitetno putovanje. Pored toga, svi naši iskusni vozači su uvek ljubazni tako da možete biti sigurni da će put biti prijatan.

Rute Beograd-Split

Postoje razne rute kojima možete doći do Splita, a u dogovoru sa nama možete izabrati onu koja vam najviše odgovara.

Prevoz putnika Beocontrol Mercedes VitoPut preko Zagreba

Jedna od najpopularnijih ruta ka Splitu je autoputem preko Zagreba. Mnogi putnici vole ovu trasu zbog činjenice da se autoputem putuje brže i da se brzo dolazi do Splita. Jedini problem ovde je što ste sve vreme na putu i propuštate šansu da vidite razne znamenitosti po Hrvatskoj. Sa druge strane, imate šansu da prođete kroz glavni grad Hrvatske i uživate u pogledu na prelepi Zagreb.

Ibarska magistrala

Državni put 22 poznat i kao Ibarska magistrala je ruta koju možete koristiti kao alternativu autoputu. Ukoliko želite da uživate u prirodi i posetite lepa mesta po Srbiji, ovo je put za vas. Iz Beograda vas vodi direktno do Crne Gore tako da odatle možete primorjem ići sve do Splita.

Vaša željena ruta

Najbolja stvar kod Beocontrol prevoza je što u dogovoru sa nama možete kreirati svoju željenu rutu. Posetite sva mesta koja želite na način na koji želite. Mi bismo vam preporučili da obavezno prođete kroz Višegrad, Foču i Mostar, a zatim se uputite i ka Splitu. Posetite deo istorije opisane u poznatom romanu Na Drini Ćuprija u bosanskom gradu Višegradu. Foča je poznati univerzitetski grad, tako da uvek vrvi od ljudi. Na kraju tu je i Mostar, poznat po starom mostu sa kojeg su se izvodili skokovi.

Znamenitosti u Splitu

Šta je to što treba da posetite kada dođete u Split? Koje su to znamenitosti na koje bi trebalo da obratite pažnju?

Dioklecijanova Palata

Prva znamenitost koju morate da posetite je Dioklecijalnova palata (ili kako se to kaže u Hrvatskoj – palača). Ova velelepna građevina je sazidana negde oko 3. veka i predstavlja veoma bitan istorijski kulturan spomenik u Splitu. U samom srcu palate se nalazi jedna od najstarijih katedrala na svetu – Splitska katedrala sv. Duje. Pored toga, morate posetiti i odlično očuvane Dioklecijanove podrume. Deo istorije koju ne smete da propustite.

Hrvatsko narodno pozorište

Hrvatsko narodno pozorište je jedna od najznačajnijih ustanova u Splitu, smeštena u zanimljivu neorenesansnu zgradu na Trgu Gaje Bulata. Izgrađena u 19. veku, ova kulturna ustanova ima operni, dramski i baletni ansambl tako da se može naći ponešto za svakog.

Narodni trg u Splitu

Pored toga, morate da svratite i do Narodnog trga u Splitu koji je poznat i kao Pjaca. Ovaj trg koji je promenio razna imena tokom godina je uvek igrao centralnu ulogu u gradu. Na njemu se često okupljaju Splićani i razni drugi turisti, tako da trg nikad nije prazan. Ovo je najbolji način da doživite duh ovog grada kako to dolikuje.

Beocontrol prevoz putnika će vam omogućiti siguran i brz prevoz Beograd Split, tako da nikad ne morate da brinete o putovanju.

Оставите одговор